söndag 16 augusti 2009

Vad är sport?

En komplicerad fråga faktiskt. Vilka är egentligen kriterierna för att en sport ska kunna kalla sig just det? Exempelvis har jag hört och sett många som inte tycker golf är en sport. Hur mycket sport är egentligen kulstötöning i jämförelse med kulstötning. Sen finns det en del sporter som för mig är helt ologiska. Såg i förrgårr herrarnas 20km gång på VM. För mig är det en totalt sinnessjuk sport. Vem kom på att man kanske kan gå riktigt fort istället för springa. Om man ska nånstans utan fordon eller hjälpmedel, då går man. Om man har bråttom går man lite snabbare, men är man tillräckligt stressad fortsätter man ju inte gå. Det ser ju bara fånigt ut, nä man börjar springa. Det är liksom det naturliga steget efter snabb gång, man springer.

Har just sett Usain krossa sitt gamla världsrekord på 100m. Då kan man ju också undra, är det sport att springa allt vad man har i mindre än 10 sekunder. Hur praktiskt är det, man kanske kan springa ikapp en missad buss eller liknande. Men har man missat bussen helt, vad ska man göra då. Kuta ihjäl sig i 100m sen ha 8900 m kvar... Nä då är det mer sport att kunna springa långt.
Till syvende och sist kan vi alltså vara överens om att långdistanslöpning, det är sport det! :-)

För övrigt, tävling idag. Kågeluffen. Gav mig ett positivt besked då det blev ett jämnt lopp i tuff terräng. Alltid roligt att få vinna, även om motståndet inte var det bästa.

Dagens citat: "För att vara i form räcker det inte att vara bra tränad, man måste tro det också." -Stefan Holm

"Kom ihåg att det är två saker man ska tänka på när man springer, ha kul och ge allt." - Sebastian

Inga kommentarer: